Portfolio signature

Megtaláltuk Magyarország legjobb lakossági hiteleit: ekkora törlesztőrészletre számíthatsz

Portfolio
Nem sokat változott az elmúlt egy hónapban a lakossági számára legkedvezőbb piaci hitelek kamata, de a legjobb ajánlatok listáján történt azért néhány helycsere a bankok között. Bemutatjuk a hitelintézetek legjobb költséggel futó lakáshiteleit és személyi kölcsöneit, személyre szabott kalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk. Június 9-ei Hitelezés 2021 konferenciánkon részletesebben is foglalkozunk a témával.
Lakossági üzletágvezetők és más hitelezési szakértők beszélgetnek egymással június 9-ei rendezvényünkön, érdemes mielőbb regisztrálni!

A kamatmentes babaváró hitel, a fix 3%-os kamatozású CSOK-hitel és a szintén fix 3%-os otthonfelújítási hitel verhetetlen Magyarországon a lakosság számára, sokan vannak azonban, akik egyikre sem jogosultak, vagy kevésbé kötött feltételrendszerű kölcsönt vennének fel, nekik szólnak a piaci kamatozású konstrukciók. Ezek közül mutatjuk most be a hitelintézetek legjobb költséggel futó lakáshiteleit és személyi kölcsöneit.

Még az öt legjobb banki ajánlaton belül is több százezres, esetenként pedig akár milliós összegű eltérések mutatkoznak egy 10 millió forintos összegű lakáshitel teljes visszafizetendő összege esetében. Nagy a jelentősége tehát annak, hogy melyik banki ajánlat lesz végül a befutó a hitelfelvétel során. A személyi kölcsönök esetében természetesen kisebb a különbség, de még az általunk megvizsgált 600 ezres, illetve 3 milliós személyi kölcsönöknél is előfordulnak néhány tízezer forintos különbségek a futamidő során visszafizetendő összegben.

Lakáshitelek

Nézzük először a lakáshiteleket! Minden esetben nettó 300 ezer forintos jövedelemmel számoltunk (az adóstársak jövedelme összeadódik), és azzal, hogy a hitelfelvevő vállalja, hogy jövedelmét az adott bankhoz érkezteti. A 10 millió forintos, 20 éves lakáshiteleket néztük most mi meg.

Miről szól még ez a cikk?

  • A legjobb lakáshitelek kamatperiódusonként
  • A legjobb személyi kölcsönök kis és nagy összeg mellett
  • THM, törlesztőrészlet, teljes visszafizetendő összeg
  • Mitől függ, melyik drágább vagy olcsóbb?

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések