Előfizetői tartalom

Egyre csak gazdagodik a magyarok elit klubja, idén 150 millió is lehet egy átlagos privátbanki számlán

Portfolio
A pandémia korrekciós irányba terelte a magyar privátbanki piacot, a vagyonbővülést tavaly is a meglévő ügyfelek vagyonának gyarapodása adta, és nem az új belépők által hozott állomány. Czalbert László, a Budapest Bank privátbanki és prémium banki vezetője szerint idén meghaladhatja a 150 millió forintot az egy ügyfélszámlára eső privátbanki átlagvagyon, és leginkább a tehetősebb magyaroktól várható, hogy visszatérnek, sőt, meg is haladhatják a pandémia előtti fogyasztási szintet. A szakember beszélt arról is a Portfolio-nak adott interjúban, hogy a koronavírus-válság átrendezte a gazdagok megtakarításait, egyre többen keresik a kockázatosabb befektetéseket az állampapírok mellett.

Hogyan értékelné a privátbanki szektor tavalyi évét és milyen bővülésre számít a kezelt vagyon és ügyfélszám tekintetében idén? Czalbert László: Több éves emelkedő trend után 2020 februárjáig jó esélye volt a szektornak meghaladni a 2019-es évben elért 1.000 milliárd forintos rekord állománynövekedési szintet is, de a világjárvány megérkezése hamar – stílszerűen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés