Pokoli számok a Deutsche Banktól
Bank

Rég láttunk ilyet: erősen kezdte az évet a Deutsche Bank

Portfolio
Az elemzők által várt 600 millió eurót jócskán meghaladó, 908 millió eurós első negyedéves nyereségről számolt be a Deutsche Bank, köszönhetően a befektetési banki üzletág jó év eleji üzleti környezetének. A kereskedés első 10 percében mintegy 6%-os árfolyamemelkedéssel reagáltak a társaság részvényei.

A kedvező eredménynek megfelelően javította a társaság idei kilátásait a menedzsment, így a korábbi „marginálisan kisebb” helyett „lényegében változatlan” bevételi szintet vár a banktól idén. Elsősorban annak köszönhető a kilátások javulása, hogy a befektetési banki üzletág bevételeinek alakulása kompenzálni tudta a pandémiából és a szerkezet-átalakításból fakadó bevételkiesést, ráfordítást.  

Egy évvel ezelőtt még 43 millió eurós veszteséget ért el a Deutsche Bank, ahhoz képest a mostani teljesítmény jelentős fordulatot jelent, aminek a jelei már az előző negyedévekben is látszódtak, így 2020-at már öt veszteséges év után először nyereséggel tudta zárni a társaság.

A mostani negyedév 2014 első három hónapja óta a legerősebb negyedévnek számít. Jelentősen emelkedett a bank kötvény- és devizakereskedési (+34%), illetve értékpapír-jegyzési és tanácsadói bevétele (+40%) is. Előbbi 2015 óta most zárta a legjobb három hónapot. A vagyonkezelésben 23%-ot növekedett a bank, más divíziók (különösen a vállalati és lakossági hitelezés) azonban egyelőre az alacsony kamatkörnyezettől szenvednek.

Ahogy a székében most megerősödni látszó Christian Sewing vezérigazgató fogalmazott, „ezek az eredmények bizonyosságot adnak abban, hogy elérjük 2022-es céljainkat”, utalva a folyamatban lévő stratégiai átalakulásra.

Az elemzői várakozások szerint bár a mostani befektetési banki boom fenntarthatósága kétséges, 2021 egészét ismét nyereségesen zárhatja a Deutsche Bank.

Címlapkép: Shutterstock

gáza
ujgurok
bullbear
kínai hadihajó
koronavírus járvány mintavétel teszt covid-19 magyar adat
Csanyi Sandor

Alapblog Tőkepiaci lufi van

Mivel ennek a jelenségnek nem igazán van egységes tankönyvi definíciója, ezért a szakértők között általában...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Csanyi Sandor