Előfizetői tartalom

Erősen indította az évet a magyar Erste Bank, a második félév akár még jobb lehet

Portfolio
15,1 milliárd forintos nyereséget ért el a – részben átmeneti tételek miatt – jelentősen emelkedő bevételi szint mellett a magyar Erste Bank az első negyedévben. A jelzáloghitelezésben, a kkv-hitelezésben és a vagyonkezelésben növekedést, a fogyasztási és a nagyvállalati hitelek esetében viszont visszaesést regisztrált a bank az elmúlt egy évben. A bank vezetői optimistán várják a második félévet.

Az osztrák anyabank első negyedéves gyorsjelentéséről itt számoltunk be: Kapcsolódó cikkünk 2021. 04. 30. Erős évkezdés az Ersténél, enyhül a koronavírus szorítása Jelasity Radován elnök-vezérigazgató a bank online sajtótájékoztatóján elmondta: 2021-től a bankok számai kicsit másképp fognak kinézni, mint eddig: a 2020-ban be nem fizetett kamat a moratórium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés