Előfizetői tartalom

Olyan pezsgés jöhet hamarosan, mint amit tavaly nyáron láttunk (Interjú Wolf Lászlóval)

Portfolio
A moratóriumban lévő vállalati ügyfelek kevesebb mint 10%-a kerülhet nehéz helyzetbe a legnagyobb hazai banknál - véli Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, aki szerint a moratórium általános meghosszabbítására nincs szükség. Szemmel láthatóan optimista a hitelpiaci kilátásokat illetően: ha az átoltottság eléri a megfelelő szintet és nem kezdődik el egy újabb járványhullám, akkor hasonló pezsgést tapasztalhatunk idén is, mint tavaly nyáron  - mondja. Amikor ismét növekedési pályára áll a gazdaság, akkor a vállalkozások a járvány idején megképzett tekintélyes biztonsági tartalékaik egy részét is vissza fogják forgatni a gazdaságba új beruházások formájában.

A vállalati hitelállomány 12 százalékát fedik le azok a sérülékeny cégek, amelyeknél potenciálisan problémákra számít a jegybank a törlesztési moratórium lejárta után – nyilatkozta Fábián Gergely MNB-igazgató a Portfolio-nak. Az OTP-nél is hasonló arányokat látnak? Mit sugallnak felméréseik, elemzéseik a várható csődrátáról? A vállalati ügyfeleket tekintve...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái