Előfizetői tartalom

Kellemes meglepetéssel állt elő ma reggel a Raiffeisen is

Portfolio
Az Erstéhez és az OTP-hez hasonlóan a Raiffeisen is felülmúlta első negyedéves gyorsjelentésével az elemzői várakozásokat, ez előző negyedévekénél alacsonyabb kockázati költség mellett. A 188 millió eurós elemzői konszenzushoz képest 216 millió eurós nettó eredményről számolt be a társaság, ebből a 13 millió eurós éves bankadót év elején befizető magyar operáció 4 millió eurót hozott. A bevételek jelentős visszaesése ugyanakkor beárnyékolja az osztrák bankcsoportnál az összképet.

Ami a bankcsoport bevételeit illeti, a nettó kamatbevételek az előző negyedévinek megfelelő szinten alakultak, ugyanakkor az egy évvel korábbitól 13%-kal elmaradtak, a nettó díj- és jutalékbevételek a bank szerint csaknem teljesen visszajöttek a gyengébb régiós devizaárfolyamok és a járványügyi korlátozások meghosszabbítása ellenére, igaz, 3%-kal még elmaradnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés