Hegedüs Éva
Bank

Rekordok éve volt 2020 a Gránit Banknál

Portfolio
Eddigi legeredményesebb évét zárta a Gránit Bank. Hegedüs Éva, a bank elnök-vezérigazgatója (képünkön) 44 százalékos mérlegfőösszeg-növekedésről, 2 milliárd forintot meghaladó adózás előtti eredményről és számos új innováció bevezetéséről számolt be a részvényeseknek a pénteken videókonferencia keretében megtartott közgyűlésen.

Az elnök-vezérigazgató a közgyűlésen beszámolt arról, hogy a 2020- as évet a bank 573 milliárd forint mérlegfőösszeggel, több mint 23,6 milliárd forint saját tőkével és 2,009 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zárta, amely eredmény 40 százalékkal magasabb az előző évhez képest. A bank közgyűlésén a részvényeseket Varga Mihály pénzügyminiszter is köszöntötte.

Néhány további részlet a bank számairól:

  • a működési költség mérlegfőösszeghez viszonyított aránya 0,8 százalék volt, amely szignifikánsan alacsonyabb a bankszektor 1,7 százalékos átlagánál, ez jelentős költséghatékonysági előnyt biztosít a társaságnak,
  • a bank összes ügyfelekkel szembeni teljes követelése és mérlegen kívüli kötelezettsége az év végén meghaladta a 247 milliárd forintot, amelynek döntő többsége vállalati hitel, és amely érték 25 százalékkal haladja meg az előző évi adatot,
  • a bank teljes eszközállományának éves átlagos növekedése a bank indulása óta közel 80 százalék. Az eszközállomány növekedése négy és félszer gyorsabb volt a piaci átlagnál, az NHP 2013-as bevezetését követően is,
  • a portfólió minősége továbbra is kiváló, a problémamentes hitelek aránya 99,97 százalék, a hitel-betét arány 50 százalék körüli.

Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató szerint a bank legfontosabb alapelve továbbra is a részvényesi érték növelése hosszú távon fenntartható eredménynövekedéssel, illetve folyamatos innovációkkal. Ezek között említette az alábbiakat:

  • a teljes értékű lakossági bankszámlanyitás szelfis azonosítással,
  • egy új kártyaszolgáltatás, amellyel akár már a számlanyitás másnapján vásárlásra alkalmas plasztik nélküli digitális bankkártyát ad új ügyfeleinek,
  • az online, digitális ügyfélfiókban igényelhető babaváró kölcsön videóbankos szerződéskötésének elindulása,
  • az online lakáshitel-igénylést egyszerűsítő, az előzetes hitelbírálatot digitális útra terelő jelzáloghitel-kalkulátor, amelynek segítségével a hitelt igénylő 5 perc alatt megtudhatja, hogy ténylegesen mennyi hitelt és milyen kondíciókkal vehet fel a banktól.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta az igazgatóság egyedi éves és konszolidált beszámolóját és a részvényesek az idén is egységesen döntöttek arról, hogy a nyereségből nem fizetnek osztalékot, azt az eredménytartalékba helyezik az innovatív növekedési ütem maximalizálása érdekében, ami a bank szavatoló tőkéjét 24,4 milliárd forintra emeli. A mostani döntéssel együtt az elmúlt időszakban a részvényesek összesen több mint 5 milliárd forinttal emelték a bank saját tőkéjét.

A közgyűlés megválasztotta a vezető tisztségviselőket, így a bank igazgatóságának elnöke továbbra is Hegedüs Éva, tagjai Horváth Gergely, Hankiss László, Siklós Jenő, Nagy Zoltán, a felügyelőbizottság tagjai ismét Lajtos Gyuláné, Nyúl Sándor és Vokony János. A bank részvényesei újabb 3 évre a PWC-t választották könyvvizsgálónak.

élelmiszer élelmiszerár bolt kiskereskedelem
nft
GettyImages-467113480(1)
GettyImages-1233467885
boko haram nigéria
gyorgyevics

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Itt a helyed!
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
hacker