CIB: minden ötödik lakossági hitel babaváró kölcsön lehet
Bank

Újdonságot vezet be a CIB a nemzetközi faktoringpiacra

Portfolio
Új innovációt vezet be a CIB Bank a nemzetközi kereskedelmi partnerfinanszírozásban. Határokon átívelő, a partner fizetési kockázatát átvállaló digitális szolgáltatással növeli az üzleti bizalmat a társaság és anyabankja, az Intesa Sanpaolo – közölték.
Hasonló témákról is szó lesz Hitelezés 2021 konferenciánkon, érdemes regisztrálni!

Elsőként az Olaszország és Magyarország közötti ügyletekben, majd fokozatosan a többi európai ország esetében is elérhetővé válik az ún. „Confirming” export-import partnerfinanszírozás, amelynek az a célja, hogy tovább segítse a hazai vállalkozások exportlehetőségeit.

A faktoring speciális esetben is alkalmazható, határokon átnyúló szolgáltatása export-import partnerfinanszírozás biztonságosabbá teszi a külkereskedelmi ügyleteket mind a szállító, mind a vevő számára. Kezelhetővé válik a vevői követelések, illetve a szállítói tartozások finanszírozása papírmentes, digitális formában. A fizetési garancia révén a pénzintézet kiiktatja a partner fizetési kockázatát, ezen felül intézi a kifizetést és a számla ellenértékének beszedését, valamint fedezi a késedelmes számlafizetéseket is. Mindez anyagi biztonságot, csökkenő költségeket és javuló bizalmat jelenthet a vállalkozásoknak. A bank a vállalati értékteremtési és beszállítói folyamatnak minden részében aktív üzlettámogató szerepet kíván vállalni:

  • az eladó cég hamarabb jut a pénzéhez,
  • a szerződéseket hosszabb fizetési határidővel lehet megkötni, de az eladó számára ez nem jelent hátrányt, hiszen akár azonnal megkaphatja a számlája ellenértékét,
  • csökkennek a számlafizetési késedelemmel kapcsolatos költségek mindkét oldalon
  • kizárja a nemfizetés kockázatát, javítva az eladó-vevő közötti bizalmi kapcsolatot
  • teljesen papírmentes, online kapcsolatra épül.

Olaszország – a 2019-es külkereskedelmi adatok szerint – exportban hazánk 3. legfontosabb partnere (évi 5,6 milliárd eurós forgalommal), míg importban a 8. legjelentősebb ország (évi 4,5 milliárd euróval).

Járművek, elektronikai és mezőgazdasági eszközök, gyógyszer, valamint élelmiszer – a leggyakoribb termékek, amelyeket magyar vállalatok Olaszországba exportálnak. Havonta 7 500-10 000 tonna tejet és évi 10 000 tonna élő bárányt szállít a magyar agrárium a dél-európai térségbe. A teljes magyar export 51 százalékát olyan áruk teszik ki, amelyet az olasz ipar alapanyagként használ fel, míg a behozott árucikkek 64 százalékát a hazai üzemek termelésében felhasznált alapanyagok jelentik.

A viszonylag rövid időn belül tapasztalt kedvező visszajelzéseknek köszönhetően a CIB Bank faktoring szolgáltatása még idén elérhetővé válik azokban az európai országban, ahol az Intesa Sanpaolo leánybankjai pénzügyi szolgáltatóként megtalálhatók - közölték.

vizsgaterem210618
btc
unios kulugyi tanacs210618
GettyImages-1233503994
GettyImages-1231654214
forint ezres
stefan lovfen svedorszag210619
hong kong

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
hitel