Előfizetői tartalom

Home office a magyar bankoknál, biztosítóknál: érdekes terveket kaptunk

Pénzintézettől függően az irodai alkalmazottak 70-100 százaléka dolgozott otthonról a hazai pénzügyi szektorban a koronavírus-járvány legnehezebb szakaszaiban. Bankokat és biztosítókat kérdeztünk meg most arról, mikor és hogyan telhetnek meg ismét élettel az irodáik, és mik az elképzeléseik a home office hosszú távú sorsáról. Vannak pénzintézetek, amelyeknél már elkezdtek bejárogatni a dolgozók, máshol még ennek menetrendje sem készült el, de a legtöbb helyen május és június már a részleges visszatérés hónapja. Úgy tűnik, heti egy, de inkább két-három nap otthoni munkára sok helyen lesz lehetőség hosszú távon is, egyes pénzintézeteknél pedig előnyt élvezhetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkezők.

Hol mennyire ürültek ki az irodák a járvány miatt? Budapest Bank: a csúcsponton a bank budapesti központjában átlagosan a munkavállalók közel 90%-a, a Békéscsabai Szolgáltató Központjában pedig a munkatársak megközelítőleg 80%-a dolgozott otthonról. CIB Bank: a járványhelyzet legerőteljesebb időszakában a központi területeken és a telefonos ügyfélszolgálaton dolgozó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái