Előfizetői tartalom

Az elektronikus fizetés a járvány nyertese, a digitális jegybankpénz a következő?

Portfolio
Egyetlen biztos nyertese van a pénzforgalomban a járványnak: az elektronikus, azon belül is leginkább a kártyás fizetés. A készpénzhasználat visszaszorításáról, az erős ügyfélhitelesítés tapasztalatairól, az azonnali fizetésről és a digitális jegybankpénz bevezetéséről (amely egyébként nem technológiai kérdés) is szó volt a Portfolio Financial & Corporate IT konferenciájának egyik délutáni panelbeszélgetésében.

PSD2 Magyarországon - Nyílt bankolás és SCA címmel tartott előadást a konferencián  Csapó Beáta, az MNB vezető IT felvigyázó szakértője. Közönségkérdésre válaszolva elmondta: 5 intézmény jogosult Magyarországon harmadik feles (PSD2-es) szolgáltatásra, közülük négy kifejezetten számlainformációs szolgáltatásra jogosult. Boris Martinovic, a MasterCard Public Policy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés