Előfizetői tartalom

Az MNB szerint csak a rászorulóknak kellene igénybe venniük a továbbiakban a törlesztési moratóriumot

Portfolio
Az MNB legfeljebb úgy hosszabbítaná meg a törlesztési moratóriumot, hogy csak a rászorulók maradhassanak benne 2021. augusztus 31-e után – hangzott el a Pénzügyi stabilitási jelentés mai online bemutatóján. A lakossági hitelek többségének több mint 3,5 évvel tolódna ki a futamideje, ha a moratórium 2022 közepéig fennmaradna, az érintettek kétharmada azonban nincs tisztában az adósságszolgálati következményekkel – figyelmeztettek a jegybanki elemzők. A vállalati hitelek 10%-át és a lakosságiak 12%-át látják sérülékenynek az MNB elemzése alapján. A bankszektor prudens céltartalékolással készült fel a hitelportfóliók minőségének romlására, tőkehelyzete és likviditása stabil, jövedelmezősége viszont romlott. A Növekedési Hitelprogram a következő hetekben, hónapokban a jelenlegi formájában véget érhet – árulták el a Portfolio kérdésére.

Hitelezés 2021 Szerdai Hitelezés 2021 konferenciánkon foglalkozunk ezzel a témával, még nem késő regisztrálni! INFÓJELENTKEZÉS Törlesztési moratórium az MNB szerint A kormányzati kommunikáció alapján jelenleg az tűnik biztosnak a törlesztési moratóriummal kapcsolatban, hogy egy két hónapos hosszabbítással augusztus 31-éig a jelenlegi formában fennmarad, utána pedig...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái