Előfizetői tartalom

A pandémia ellenére is nagyot ment tavaly a Takarék Csoport

Portfolio
Több mint 40 százalékkal növelte a mérlegfőösszegét és 24 százalékkal csökkentette működési költségeit tavaly a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Csoport. A költséghatékonysági mutatója (CIR) 2020-ban majdnem 18 százalékponttal, a piaci átlagot messze meghaladó mértékben javult, az ügyfélbetét-állomány 20 százalékkal, az ügyfélhitel-állomány 12 százalékkal bővült. A csoport 2020 júniusában lezárta az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai pénzpiaci átalakítását, a takarékszövetkezetek integrációját, miközben piaci részesedését megtartva 1,2 millióra növelte ügyfelei számát - derül ki a csoport közleményéből.

A Takarék Csoport már a járvány idején végezte el az utolsó informatikai migrációkat, ezzel befejezve a takarékszövetkezeti integráció hétéves átalakítási folyamatát, amely során 126 hitelintézetet egyesített. Tavaly a csoport mérlegfőösszege a piaci átlag majdnem kétszeresével 3632 milliárd forintra nőtt a prudenciális konszolidált jelentés alapján (IFRS szerint)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés