morgan stanley épület getty stock
Bank

Kemény döntést hozott a nagybank: nem engedi be az oltás nélküli dolgozókat és ügyfeleket az irodába

Portfolio
A Morgan Stanley azon dolgozói és ügyfelei, akik nincsenek beoltva a koronavírussal szemben, nem léphetnek be a bank New York-i irodájába – írja a Financial Times egy belső banki levélre hivatkozva.

A lap által megszerzett belső levél szerint július 12-től minden banki dolgozónak és banki ügyfélnek bizonyítania kell, hogy kapott koronavírus elleni védőoltást, ha be akar lépni a Morgan Stanley New York-i és westchesteri irodáiba.

Július 12-től csak azok léphetnek be ezekbe az irodákba, akik teljesen be vannak oltva. A levél kitér arra is, hogy a banki személyzet nagy része már jelezte, hogy megkapta oltását.

A bank közlése szerint a fenti irányelveket azért hozták meg, hogy mihamarabb visszatérjen az élet a normál kerékvágásba az irodákban. A banknál egyébként már eddig is működtek az irodában kialakított külön helyiségek, amelyeket csak beoltottak használhattak, hogy ezzel is segítsék a munkahelyi csapatmunkát és termelékenységet.

Az amerikai nagybankok közül többen is azon fáradoznak, hogy visszahívják dolgozóikat az irodákba, de a Morgan Stanley által bejelentett intézkedés az egyik legszigorúbb, amit a Wall Street-i bankok eddig bevezettek.

Korábban a Goldman Sachs írta elő kötelező jelleggel a dolgozói számára, hogy jelentsék, hogy áll az oltottsági folyamatuk, de a nem oltott személyzet is bemehet az irodákba addig, amíg maszkot visel és tartja a megfelelő védőtávolságot. Hasonlóan kötelező a vakcinázottsági státusz jelentése a JP Morgannél. Múlt héten a világ legnagyobb alapkezelője, a BlackRock is bejelentette, hogy csak a beoltott dolgozói számára nyitja meg az irodáit.  

Címlapkép: Getty Images

olimpia zaszlo shutter-20170801
horvátország dubrovnyik nyaralás tengerpart getty stock
koronavírus 2020 03 14
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
autópálya sztráda torlódás
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
magyar rendőrség