Portfolio signature

Fantasztikus törlesztőrészleteket találtunk, most még érdemes megrohanni értük a bankokat

Portfolio
Bár a hozamkörnyezet az MNB szigorító lépései nyomán lassan, de biztosan emelkedik, amit fokozatosan a meglévő lakáshitelesek is megéreznek, az újonnan felvehető lakáshitelek esetében még csak elvétve látunk kamatemeléseket. A személyi kölcsönök esetében nem is történt még ilyen lépés, legalábbis ami a legjobb ajánlatok listáját illeti. Bemutatjuk, melyek ma Magyarország legkedvezőbb banki lakossági hitelei a hiteldíjak szempontjából, személyre szabott kalkulációhoz pedig a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk. A monetáris szigorítás miatt megérheti előbbre hozni a hitelfelvételt.

A kamatmentes babaváró hitel, a fix 3%-os kamatozású CSOK-hitel és a szintén fix 3%-os otthonfelújítási hitel verhetetlen Magyarországon a lakosság számára, sokan vannak azonban, akik egyikre sem jogosultak, vagy kevésbé kötött feltételrendszerű kölcsönt vennének fel, nekik szólnak a piaci kamatozású konstrukciók. Ezek közül mutatjuk most be a hitelintézetek legjobb költséggel futó lakáshiteleit és személyi kölcsöneit.

Még az öt legjobb banki ajánlaton belül is több százezres, esetenként pedig akár milliós összegű eltérések mutatkoznak egy 10 millió forintos összegű lakáshitel teljes visszafizetendő összege esetében. Nagy a jelentősége tehát annak, hogy melyik banki ajánlat lesz végül a befutó a hitelfelvétel során. A személyi kölcsönök esetében természetesen kisebb a különbség, de még az általunk megvizsgált 600 ezres, illetve 3 milliós személyi kölcsönöknél is előfordulnak néhány tízezer forintos különbségek a futamidő során visszafizetendő összegben.

Személyre szabott kalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk!

Miről szól még ez a cikk?

  • Lakáshitelek: néhány bank szigorított csak eddig
  • Személyi kölcsönök: nincs érdemi változás
  • Törlesztőrészletek, THM-ek és teljes visszafizetendő összegek

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések