Előfizetői tartalom

Megőrül a lakosság a párját ritkító magyar ingyenhitelért: te már felvetted?

Portfolio
A falusi CSOK-hoz és az autósvásárlási támogatáshoz hasonlóan kétéves a babaváró hitel is: 2019. július 1-jén vezette be a kormány az egyik legnépszerűbb családtámogatási formát, amelyet már csaknem 140 ezer fiatal házaspár vett igénybe. Hétből egy lakossági bankhitel így most már babaváró kölcsön, de a tartozás egy jelentős részét az állam a második-harmadik új gyermekek érkezésekor elengedi. A bankok is szeretik a terméket: 4% feletti kamatot és állami garanciát kapnak rá, és a kutatások szerint kétharmad részben nem kiszorító, hanem addicionális hatása van a hitelpiacra. Megnéztük, hogy áll most a babaváró hitel.

Indulásakor a bankok vezetői sem gondolták volna, hogy két év alatt ilyen nagy karriert fut majd be az igazi hungarikumnak tekinthető babaváró hitel: 2019. július 1-jei indulása óta 2021. április 30-áig 1276 milliárd forintnyi babaváró hitelszerződést kötöttek a fiatal házasok a bankoknál. Hungarikum, hiszen szabad felhasználású, jelzálogfedezet nélküli kamattámogatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés