Előfizetői tartalom

Ideje kivonulnia az ír államnak a bankszektorból?

Portfolio
Bő tíz évvel a pénzügyi válság után az ír állam kezd kifogyni a jó indokokból, hogy miért is tulajdonolja még mindig a bankszektor jelentős részét - írja egy véleménycikkben a Financial Times. Az ír államnak jelentős részesedései vannak legnagyobb bankjaiban, azonban ez kezdi visszavetni a szektor fejlődését - írja a lap.

Az ír állam még 2011-12-ben egy 30 milliárd eurós mentőcsomag keretei közt mentette ki a pénzügyi válság miatt az összeomlás szélére került bankszektorát. A csomag keretei közt az állam hatalmas részesedéseket is szerzett az ország legnagyobb bankjaiban, azonban a mentőcsomag olyan rettentő drágának bizonyult, hogy még az EU-nak és az IMF-nek is közbe kellett lépnie némi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés