Előfizetői tartalom

Úgy néz ki, mégse vásárolja fel az UniCredit a világ legrégebbi bankját

Portfolio
Hatékonyságnövelő szervezeti átalakításokat jelentett be tegnap az olasz UniCredit bankcsoport, a hazai tevékenység ezután önálló divízióként működik majd. Eközben csökkent az esélye, hogy az UniCredit veszi meg az olasz államtól a Monte dei Paschi di Sienát, pedig az előző vezérigazgató részben éppen a tranzakció ellenzése miatt kényszerült távozásra. A tárgyalások ugyanakkor még nem értek véget.

Az olasz kormány nem fogadta el egyelőre azokat a feltételeket, amelyeket Andrea Orcel, az UniCredit új vezérigazgatója támasztott a világ legrégebbi bankjának számító olasz nagybank megvásárlásához – derült ki a Financial Times cikkéből. A tárgyalások ugyanakkor még nem értek véget. A lapnak nyilatkozó források úgy vélték, az olasz pénzügymininsztérium kedvező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés