Előfizetői tartalom

Digitalizáció a bankszektorban: élhetnek együtt a fintechek és a bankok?

Az elmúlt években a gazdaságban minden a digitalizációról, a szolgáltatások online térbe való költözéséről szólt, a trendet pedig a koronavírus világjárvány nagy mértékben fel is gyorsította. Innováció terén ma már minden gazdasági szektorban az egyik legégetőbb kérdés a digitalizáció lehetőségei- hogy miként is tudják az iparági szereplők beépíteni az informatikai megoldásokat a tevékenységükbe. Nincs ez másképp a pénzügyi szektorban sem, ahol két kulcsfontosságú folyamatot figyelhetünk meg ilyen téren: az online bankolás fejlődését és a fintechek felemelkedését. Mi most ezeket a folyamatokat bontjuk ki kicsit bővebben, rávilágítva a bankok és a fintechek potenciális együttélésre is.

Az internetes bankolás előretörése A pandémia okozta hirtelen digitális transzformáció végérvényesen megváltoztatta a fogyasztók szokásait és életstílusát. A fizikai távolságtartás jegyében a legtöbb vállalat a fogyasztókkal való kapcsolattartást kénytelen volt áthelyezni az online térbe, így a fogyasztók is egyre inkább belekényelmesedtek a komfortos digitális megoldásokba....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés