Előfizetői tartalom

Hitelkártyások, figyelem: változás jöhet a moratóriumban

Portfolio
A moratóriumban részt vevő lakossági folyószámlahitellel és hitelkártyával rendelkező ügyfelek helyzetét mindenképpen érdemes lenne újraértelmezni,  - mondta a Világgzdaságnak Nagy Márton. Szerinte a moratórium 19 hónapja alatt ezek a termékek valójában átalakultak hitelkeretből személyi hitellé. Ezért emiatt még szeptember vége előtt érdemes újragondolni ezeknek a hiteleknek a futamidejét és a kamatozását is.

Nagy Márton szerint a hiteltörlesztési moratórium 19 hónapja alatt az említett két hiteltípus teljesen elvesztette hitelkeret, illetve rulirozó hitel voltát, valójában átalakultak egy hitelkeretből személyi hitellé, azaz közgazdaságilag szabad felhasználású fogyasztási hitel jellegű termékké váltak. Megjegyezte, a folyószámlahitelek 2020 februárjában (a moratórium kezdete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés