Előfizetői tartalom

Pénzköltésbe kezdtek a magyarok, odavesznek az extra megtakarítások?

Árgyelán Ágnes
Bár a korábbi évek szintjét messze felülmúló összeggel, 920 milliárd forinttal gyarapodott az év első három hónapjában a magyar lakosság megtakarítása, ez a növekedési ütem most, a nyitás után már nem lesz fenntartható, hiszen ez a növekmény inkább a költések visszafogásának, mintsem a tudatos megtakarításoknak, az öngondoskodásnak volt köszönhető – mondta el Nyitrai Győző, az OTP Bank Megtakarítási Szolgáltatások Főosztályának igazgatója a Portfolio kérdésére. A szakember szerint sokan felismerik, hogy az állami nyugdíj önmagában kevés lesz az időskori megélhetéshez, mégis kevesen rendelkeznek kifejezetten nyugdíjcélú megtakarítással.  Szerinte nem a további adókedvezmények, hanem a pénzügyi edukáció tudná nagyban segíteni az elmozdulást az öngondoskodási termékek felé, azt is elárulja, miért.

Öngondoskodás 2021 Az öngondoskodás és megtakarítás témaköre lesz a fókuszban a Portfolio szeptember 22-ei Öngondoskodás konferenciáján. Gyere el te is! Információ és jelentkezés A koronavírus első évében láthatóan megugrott a magyarok megtakarítása, de milyen változást hoz a vakcinázottság felfutása...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái