Előfizetői tartalom

Bitcoinért zsarolták a magyar bankokat a példátlan kibertámadás alatt, mindenki felkészült az újabb akciókra

A hazai bankokat ma már felkészültebben érne egy olyan – korábban nem látott mértékű – kibertámadás is, amely tavaly ősszel csapott le Magyarországon. Az eddigi legnagyobb volumenű túlterheléses támadás után bitcoinban követeltek védelmi pénzt a bankoktól, és olyan támadások is történtek a háttérben, melyek nem kerültek nyilvánosságra – tudtuk meg az MNB informatikai felügyeleti főosztályának vezetőjétől, Biró Gabriellától. Az utóbbi időben megszaporodott adathalász támadások ellen is létezik technológiai védekezési megoldás, de az ügyfelek tudatossága továbbra is fontos védelmi vonalat jelent. Az MNB idei IT-vizsgálatairól megtudtuk, hogy a bankoknál meglepően sok olyan rendszer van, ami elavult, ez jelenti továbbra is legnagyobb problémát. Közeleg a DORA, egy uniós szintű direktíva, mely egységesíti a pénzintézetek felé támasztott IT-elvárásokat, az új szabályok gyakorlatilag minden szereplőt érinteni fognak.

Banking Technology 2021 A DORA-ról, a felhő technológia banki használatáról és a banki kiberbiztonságról is szó lesz október 13-ai Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Magyarországon eddig példátlan léptékű és intenzitású túlterheléses (DDoS) kibertámadást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés