Előfizetői tartalom

Nyakon öntötték hitellel a bankok Magyarországot a nyáron

Portfolio
Az előző hónapoknál mérsékeltebb, de így is intenzív hónap volt a július a lakossági hitelezésben, és a monetáris szigorítás ellenére nem emelkedett tovább az új lakáshitelek kamata. A vállalati hitelezésben az idei év legerősebb hónapja volt a július, ami valószínűleg a Növekedési Hitelprogram „kipörgetésének” köszönhető. Az MNB ma közzétett adataiból szemezgetünk.

Közzétette a jegybank a júliusi hitel- és betéti statisztikákat. A lakossági hitelezésről kiderült: a lakáshiteleknél júliusban 65%-kal volt nagyobb a kihelyezés, mint egy évvel korábban, az éves kumulált adat pedig 38%-os növekedést mutat, a személyi kölcsönökből júliusban 59%-kal több „fogyott”, mint egy éve, az éves kumulált kihelyezés pedig 25%-kal emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés