Előfizetői tartalom

Készül a bankszektor: gyors és drasztikus lépésre kényszerülnek a gazdasági szereplők

Pásztor Roxána
Sok vállalatnak okoz fejtörést, hogy milyen módon, miből és milyen szabályoknak megfelelően induljon el a fenntarthatóság útján. Nem is csoda, hiszen egy hosszú távú, több évtizedre szóló jó döntést kell most meghozni, aminek a következményei rövid távon akár "fájdalmasak" is lehetnek sok gazdasági szereplő számára. A klímacélok elérése kapcsán beszélgettünk az energiaszektor átalakulásáról, a szén-dioxid-kvóta árának emelkedéséről, a magyar mezőgazdaság által használható eszközökről, az ingatlanpiac egyes új szabályozásairól és a banki szerepvállalásról, Pókos Gergellyel, az OTP Bank Zöld Program Igazgatóságának vezetőjével.

Hogyan segítik a vállalatok átalakulását az OTP egyes zöld programjaival? Kizárólag projektfinanszírozó a bank, vagy egyfajta tanácsadó szerepet is betölt? A hagyományos pénzügyi tanácsadás köre kibővülni látszik a fenntarthatóság témakörével. A Zöld Program Igazgatóságot kifejezetten azzal a céllal hoztuk létre, hogy reagáljunk az egyedi igényekre a zöld finanszírozások...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái