Előfizetői tartalom

Készül a bankszektor: gyors és drasztikus lépésre kényszerülnek a gazdasági szereplők

Sok vállalatnak okoz fejtörést, hogy milyen módon, miből és milyen szabályoknak megfelelően induljon el a fenntarthatóság útján. Nem is csoda, hiszen egy hosszú távú, több évtizedre szóló jó döntést kell most meghozni, aminek a következményei rövid távon akár "fájdalmasak" is lehetnek sok gazdasági szereplő számára. A klímacélok elérése kapcsán beszélgettünk az energiaszektor átalakulásáról, a szén-dioxid-kvóta árának emelkedéséről, a magyar mezőgazdaság által használható eszközökről, az ingatlanpiac egyes új szabályozásairól és a banki szerepvállalásról, Pókos Gergellyel, az OTP Bank Zöld Program Igazgatóságának vezetőjével.

Hogyan segítik a vállalatok átalakulását az OTP egyes zöld programjaival? Kizárólag projektfinanszírozó a bank, vagy egyfajta tanácsadó szerepet is betölt? A hagyományos pénzügyi tanácsadás köre kibővülni látszik a fenntarthatóság témakörével. A Zöld Program Igazgatóságot kifejezetten azzal a céllal hoztuk létre, hogy reagáljunk az egyedi igényekre a zöld finanszírozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés