Előfizetői tartalom

Törlesztési moratórium: 1,3 millióan támogatták a hosszabbítást - Megvan, kik élhetnek vele

Portfolio
A törlesztési moratórium meghosszabbítása várható 2022 júliusáig, de csak a rászorulók számára, mai bejelentés szerint ezt a megoldást támogatta ugyanis a Nemzeti Konzultációban véleményt nyilvánítók 91%-a, vagyis 1,3 millió ember. Nekünk is megerősített lapértesülés alapján már döntött is a kormány: a nyugdíjasok és a gyermekesek mellett azok kérhetik a hosszabbítást, akiknek csökkent a jövedelmük, akármilyen mértékben. A vállalkozások esetében pedig azok élhetnek továbbra is a lehetőséggel, amelyeknek az árbevétele 25 százalékkal csökkent (hogy mely időszakhoz képest, nem tudni). Úgy tudjuk, külön jelezni kell a bentmaradási szándékot, és bár a bankoknak nem kell ellenőrziük a jövedelem vagy a bevétel csökkenésének mint igénybevételi feltételnek a teljesülését, erről (utólag akár bíróságon is bizonyítható módon) nyilatkozniuk kell a maradni szándékozó ügyfeleknek. A nyugdíjasok a moratóriumban lévők 10-15%-át, a gyermekesek a harmadát tehetik ki, a többi jogosult aránya nem ismert.

1,423 millióan töltötték ki a legutóbbi Nemzeti Konzultáció kérdőíveit – mondta egy mai sajtójékoztatón Dömötör Csaba államtitkár, miniszterhelyettes. 83% levélben, 17% online nyilvánított véleményt. A résztvevők 91%-a támogatja, 9% nem támogatja a hitelmoratórium meghosszabbítását, ez 1,3 millió támogató véleményt jelent. A hitelmoratóriummal a kormány támaszt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés