Előfizetői tartalom

Sikeresen megbirkóztak a magyar bankok a járvány működési kockázataival

Bár a hazai bankszektor közel 10 milliárd forintos működési veszteséget szenvedett el a koronavírus járvány következtében 2020-ban, a szektor gyors és hatékony reagálása, valamint a megképzett tőke elégséges volta miatt stabil maradt a működés a pandémia ellenére is. Az elszenvedett károk mértékét döntően nem az adott intézmény mérete vagy a tőkeszámítás fejlettsége, hanem a hitelintézet által választott kezelési stratégia, illetve az egyedi infrastrukturális sajátosságok határozták meg.

A 2020-as év működését az üzletmenet folytonosság fenntartása, valamint a megváltozott külső körülményekhez való alkalmazkodás határozta meg a bankszektorban. A koronavírus hitelintézeti szektorra gyakorolt hatása számos szempontból vizsgálható, melyek közül kiemelhető az a kérdéskör, hogy vajon „mennyibe került a bankoknak” a pandémia kezelése. A koronavírushoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés