online fizetés
Bank

Újabb BNPL-csillag tűnt fel a láthatáron

Portfolio
Újabb tőkebefektetés történt az egyre felkapottabb BNPL üzletágban: a Scalapay 155 millió dolláros befektetést szerzett az első befektetési körében.
A BNPL-őrületről is szó lesz a Portfolio október 13-ai Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

A kört a Tiger Global, pénzügyi technológiákra szakosodott befektetési vállalat kezdte, majd olyan szereplők csatlakoztak hozzá, mint a Baleen Capital és a Woodson Capital. A Scalapay egy új, dél-európai kötődésű, kamatmentes „vásárolj most fizess később” (buy-now-pay-later, BNPL) szolgáltatást nyújtó fintech, amely 2019-es alapítása óta Olaszország, Franciaország, Németország, Spanyolország, Portugália, Finnország, Belgium, Hollandia, és Ausztria területén aktív. A cég már több mint 3000 kereskedővel lépett szerződésre.

Az új forrásokat a Scalapay nemzetközi terjeszkedésre, és a 2021-es magvető finanszírozás (seed round) bejelentése óta 150 fősre duzzadó csapatának további bővítésére fogja fordítani. A pénzügyi szolgáltató tervei között szerepel új kereskedők bevonása a luxusipar, a divat és az turizmus területiről.

A Scalapay fizetési megoldása jelenleg a legnépszerűbb szolgáltatás Dél-Európában. Az alapító-vezérigazgató szerint a cég egy "olaszos", dolce vita-szerű életszemléletet szeretne átadni a fogyasztóinak, amiben nem kell kompromisszumra törekedniük, amikor új ruhát vesznek, vagy egy nyaralásra fizetnek be. Az "egykattintásos" eladósodás azonban rendszerszintű problémákat is okozhat: a héten írtunk arról, hogy egy amerikai jótékonysági szervezet felmérést végzett a helyi BNPL-felhasználók körében, amiből az derült ki, hogy az ügyfelek ijesztően tájékozatlanok a konstrukciót illetően.

Sokan nincsenek tisztában azzal sem, hogy a szolgáltatás igénybevételekor hitelt vesznek fel, vagy, hogy esetleg késedelmi díjat is kellene fizetniük. Nagyon sok fiatal került kellemetlen helyzetbe, hiszen a részletfizetéses megoldás az ő köreikben tarol igazán. Sokan csak akkor szembesülnek azzal, hogy adósságba verték magukat, amikor már a behajtó „kopogtat” náluk. A jótékonysági szervezet szabályozási kérelemmel fordult a hatóságokhoz, mert szerinte a cégek nem tájékoztatják megfelelően az ügyfeleiket.

(Finextra)

A BNPL-őrületről is szó lesz a Portfolio október 13-ai Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

Címlapkép forrása: Guido Mieth/Getty Images

balaton strand hőség
fodrász koronavírus
kórház beteg ágy covid koronavírus

Holdblog Kihaló iparágak?

Az ábrához hozzátehetjük, hogy azért az e-könyveket mégis csak könnyebb megosztani másokkal. Emlékezhetünk...

Holdblog Munka - Munka nélkül?

Lassan százmilliók döntenek úgy, hogy inkább a család jelentette örömök sokasítását, vagy például a távoli...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
mobil mobilbank app telefon