Amazon
Bank

Kiszivárgott: POS-terminálokkal támad az Amazon

Portfolio
Egy kiszivárgott fejlesztési dokumentáció szerint az Amazon egy POS-terminállal készül beszállni a fizetésfeldolgozási szolgáltatások versenyébe. A kikerült anyagok szerint a techóriás pénzügyi innovációs munkacsoportja, a Santos egy olyan terminált tervezett, amellyel elsősorban kereskedő ügyfeleit igyekszik visszacsábítani a Shopify-tól - írta a Business Insider. A projekt egyelőre még korai tervezési fázisban van és nem tudni, mikor dobják majd piacra a terméket.
A bigtechek és a bankok harcáról is szó lesz a Portfolio október 13-ai Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

Az Amazon tavaly mozgósította a Santost olyan versenyképes fizetési szolgáltatások kifejlesztésére, amelyekkel akár a szektor legnagyobb sztárjaival is szembeszállhat. Első fejlesztésük egy POS-terminál, amivel a Shopify ügyfélbázisát szeretnék megcélozni. Az eszközzel az ügyfelek egyszerre tudják majd kezelni az online és offline eladásaikat, miközben integrálhatják az Amazon személyre szabható szolgáltatásait (Prime, Flex) is a fizetési folyamataikba.  

A fejlesztés minden bizonnyal a Shopify menetelésének szól, ugyanis az utóbbi időben sok kiskereskedő pártolt át a közvetlen értékesítést is megengedő webáruház-platformhoz. A terminállal az Amazon a Paypalnak is közvetlen versenytársává válna. A globális POS-szoftver piac tavaly 9,26 milliárd dolláros volt, a várakozások szerint viszont 2028-ra a 19,56 milliárd dollárt is elérheti. A fejlesztési dokumentáció napvilágra kerülését követően a Paypal és a Shopify részvényei is estek.

Az Amazon már jó ideje érdeklődik a fizikai kereskedelem iránt, ebben az esetben azonban, pénztár-nélküli üzletek kialakítása helyett, szoftverfejlesztés és -értékesítés útján próbálják megszerezni az értékes vásárlási adatokat. A rendszert ugyanakkor a fizikai boltokért is felelős munkacsoporttal együtt fejlesztik, hogy könnyedén integrálhassák majd azt a már létező szolgáltatásokba.

A kereskedők könnyen hozzáadhatják majd a rendszert saját webáruházaikhoz, ahol az ügyfelek igény szerint, akár Amazon felhasználóikkal is fizethetnénk. Az Amazon már most is használ saját fejlesztésű POS-terminált könyvesboltjaiban és a élelmiszerbolt-hálózatában. A rendszert azonban csak házon belül használták, többek között azért, mert az Amazon saját felhőjére épül és így eddig kevésbé volt vonzó gyengébb internetkapcsolattal rendelkező fizikai boltoknak.

A fejlesztés annyira fontos az Amazonnak, hogy még maga Jeff Bezos is ellátogatott a munkacsoport üléseire. A fejlesztéssel az Amazon nem csak a Shopify-jal versenyez, hiszen egy olyan területre lép be, amely alapvetően a bankok terepe.

A bigtechek és a bankok harcáról is szó lesz a Portfolio október 13-ai Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

(Business Insider)

Címlapkép forrása: Getty Images

balaton strand hőség
fodrász koronavírus
kórház beteg ágy covid koronavírus

Holdblog Kihaló iparágak?

Az ábrához hozzátehetjük, hogy azért az e-könyveket mégis csak könnyebb megosztani másokkal. Emlékezhetünk...

Holdblog Munka - Munka nélkül?

Lassan százmilliók döntenek úgy, hogy inkább a család jelentette örömök sokasítását, vagy például a távoli...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
mobil mobilbank app telefon