Előfizetői tartalom

Bankszövetség: a többség továbbra is jogosult lesz a moratóriumra, de inkább kezdjük el a törlesztést!

Portfolio
Jelenleg 1,150 millió lakossági adós él még a moratórium lehetőségével, közülük mintegy 800 ezer adós maradhat benne november 1-jétől a kormány által közzétett jogosultsági feltételek alapján. A jegybankhoz hasonlóan a bankszövetség is arra kér mindenkit, hogy ha teheti, kezdje meg a hitele törlesztését – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a Magyar Bankszövetség 10 pontos fenntarthatósági javaslatcsomagját. A csomag az elektronikus fizetések adóterheinek eltörlése mellett egy új, kedvezményes korszerűsítési hitel bevezetését, az ügyfelek adataihoz való banki hozzáférés javítását és a közjegyzői díjszabás megváltoztatását is szorgalmazza.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az elmúlt másfél évet értékelve többek között arról beszélt, hogy a koronavírus-válság eredetében és a kereslet-kínálatra gyakorolt hatásában is eltért a korábbiaktól, de a sokkhatásokra a bankszektor gyorsan reagált. A törlesztési moratóriummal kapcsolatban már a kezdet kezdetén az volt az álláspontjuk, hogy a potyautas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés