szivar gazdag ember
Bank

40 ezer magyar válhat privátbanki ügyféllé 5 éven belül – De ki nyeri el a kegyeiket?

Portfolio
Nem ugyanaz a vagyonkezelés, ami 20 éve volt, ráadásul a befektetési szolgáltatók kegyelmi állapodtak voltak, különösen az elmúlt 10 évben, amikor úgy tudtak növekedni, hogy nem voltak rákényszerítve a kiszolgálási modelljeik átalakítására és hatékonyságuk javítására – mondta el a Portfolio-nak Horváth Krisztián, a Boston Consulting Group tanácsadója, aki a témába mélyebben is beleássa magát a hazai alapkezelői és privátbanki szegmens neves képviselőivel a Portfolio jövő heti Öngondoskodás konferenciáján.
Már csak pár nap, és jön a Portfolio Öngondoskodás konferenciája, ahol megtakarítási, öngondoskodási, vagyonkezelési és nyugdíjpiaci témákat veséznek ki a piac legismertebb szakemberei. Ne maradj le róla, jelentkezz még ma! Részletek:

Már nem ugyanaz a vagyonkezelés, mint 20 éve volt

A vagyonkezelési szakma rengeteg változáson ment keresztül az elmúlt húsz évben. Új és változatosabb ügyfélszegmenseket kell megfelelően kiszolgálni, a puszta hozam mellett megjelent, mint szempont a befektetések fenntarthatósága vagy etikussága, és a korábbi személyes találkozások mellé az online, digitális kapcsolattartás is felnőtt. Az ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM) rendszerei megerősödtek, csakúgy, mint a befektetési tevékenységet támogató rendszerek, és a szabályozás is lényegesen szigorúbb lett – mondta el a Portfolio-nak Horváth Krisztián, a Boston Consulting Group partnere.

Ezeket a változásokat a szolgáltatók természetesen lekövetik, ki gyorsabban, ki lassabban. Mégis, mindeközben a befektetési szolgáltatók kegyelmi állapotban voltak, különösen az elmúlt 10 évben, mégpedig a pénzügyi vagyon folyamatos növekedésének köszönhetően, mely Magyarországon is elérte az éves 10%-os mértéket.

A szolgáltatók úgy tudtak növekedni, hogy valójában nem voltak rákényszerítve a kiszolgálási modelljeik átalakítására és hatékonyságuk jelentős javítására – tette hozzá a szakember.

Már csak pár nap, és jön a Portfolio Öngondoskodás konferenciája, ahol megtakarítási, öngondoskodási, vagyonkezelési és nyugdíjpiaci témákat veséznek ki a piac legismertebb szakemberei. Ne maradj le róla, jelentkezz még ma! Részletek:

Szerinte három kérdésen érdemes elgondolkodnia a piai szereplőknek:

  1. A privátbanki szegmensbe (75 millió forint vagyon felett) mintegy 40 ezer új ügyfél léphet be az elkövetkezendő öt évben. Ez 50-60%-os ügyfélszámnövekedést jelent. Kérdés, hogy ki nyeri meg ezen ügyfelek akvizícióját? Van-e megfelelő értékajánlatunk az új belépők számára, miközben fontos szempont lehet, hogy ezen új belépők egyre jelentősebb részét teszik ki a nők és a fiatalabb generáció. Lehet, hogy az új belépők egy része kevesebb pénzügyi tudással rendelkezik, és egyszerűbb, könnyebben érthető befektetési ajánlatokra és digitális elérésre vágynak. Valamint a fiatalok és a nők szegmense talán kritikusabb lesz, mint az eddigi ügyfelek. Csak egy példa: a Boston Consulting Group globális felmérése szerint a női ügyfelek nagyobb valószínűséggel cserélik le személyi bankárukat, mint a férfiak.
    pb1
  2. A vagyonkezelésben természetesen továbbra is nagyon fontos marad a személyes kapcsolat és a közvetlen tanácsadás szerepe. A magyar ügyfelek meglehetősen konzervatívak, még mindig több mint felük csak személyesen intézné befektetéseit. De lesz-e vajon elegendő tanácsadó a szegmensbe belépő és növekvő számú új ügyfél kiszolgálására? Hogyan nevelik ki a szolgáltatók a személyi bankárok következő generációját, akinek ráadásul a személyes kapcsolatok építésén túl már erősen jártasnak kell lennie a hibrid kiszolgálási modellekben is?
    bcg3
  3. Az említett kegyelmi állapot abban is megmutatkozik, hogy a digitális fejlesztések és ezáltal a kiszolgálási és működési hatékonyság növelése eddig kisebb teret kapott a szolgáltatók egy jelentős részénél. A digitális fejlesztések sokszor kimerülnek a lakossági digitális fejlesztések vagyonkezelési szegmensbe illesztésén. A nagy szolgáltatók esetében a vagyonkezelés sokszor hátrányba kerül a digitális fejlesztésekért folyó, cégen belüli versenyben, a kisebb szolgáltatók pedig nem biztos, hogy megengedhetik maguknak a digitális fejlesztés jelentős költségeit. A hatékonyság növelése eddig leginkább az egy személyi bankár által kiszolgált ügyfelek számának folyamatosan növelésében mutatkozott meg, mely jelentős leterheltséghez vezet, és egyelőre lassú a bionikus kiszolgálási modell térnyerése (A bionikus modell az, amikor a személyes kiszolgálás és a modern digitális technológia ötvöződik a jobb ügyfélélmény elérésének érdekében.)

Kíváncsi vagy, hogyan reagál ezekre a kihívásokra a magyar vagyonkezelői szakma? Akkor gyere el a Portfolio szerdai Öngondoskodás konferenciájára, ahol Horváth Krisztián a vagyonkezelői panel moderátoraként kérdezi a szakma neves képviselőit.

Horváth Krisztián
Boston Consulting Group, partner
Horváth Krisztián a Boston Consulting Group budapesti irodájának Partnere, szakterületei a pénzügyi intézmények, a vagyonkezelés, az értékesítés-árazás, és a stratégia. A stratégiai tanácsadás terület
Tovább
Horváth Krisztián a Boston Consulting Group budapesti irodájának Partnere, szakterületei a pénzügyi intézmények, a vagyonkezelés, az értékesítés-árazás, és a stratégia. A stratégiai tanácsadás terület Tovább

Címlapkép: Getty Images

bear_1
trader
hőmérőzés koronavírus maszkviselés
napelem_solarpanel
Oroszország permafroszt olvadás klímaváltozás

Holdblog Fogyó optimizmus

A tőzsdei hangulatindikátorok egy üzenete az szokott lenni, hogy ha sokan tartanak a részvényektől, akkor jó venni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Egyszerű és hatékony stratégia.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
monte dei paschi getty stock