befektető nő befektet kártya vásárlás getty stock
Bank

Befektetési szolgáltatást jelentett be a Wise fintech szupersztár

Portfolio
A brit Wise (korábban TrasferWise) nevű fintechcég elindította Asset nevű szolgáltatását, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egy indexkövető alapba fektessenek úgy, hogy azonnal fel tudják használni a befektetett pénzük 97%-át. A funkció fejlesztését azt követően indították el, miután kisbefektetők tömegei árasztották el a részvénypiacot.
Hasonló témákról is szó lesz október 13-ai Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt!

Az Asset nevű funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók befektessenek a BlackRock iShares World Equity Index alapjába, amely a világ 1557 legnagyobb cégének részvényeit követi. A felhasználók el tudják majd küldeni, de akár el is költhetik majd a befektetett pénzük 97%-át a Wise kártyáját felhasználva. Ezt az applikáció eredeti funkciójához híven, akár több valutában is megtehetik majd. A Wise tavaly kapott engedélyt az egyesült királyságbeli szabályozóktól arra, hogy platformján befektetési tevékenységet is folytathasson. A cég úgy nyilatkozott, hogy a felhasználói összesen 5,9 milliárd dollárt kezelnek a felületén.

A Wise azt mondja, azért tart vissza 3%-ot a felhasználók pénzéből, hogy tartalékot képezzen a nagyobb piaci fluktuációk esetére és megakadályozza, hogy a befektetők egyenlege a negatív tartományba zuhanjon. Az Asset azután indult el, hogy kisbefektetők tömegei kezdtek el részvényekkel kereskedni, amely folyamat tavaly a GameStop botrányban csúcsosodott ki.

A Wise szolgáltatása eltér más fintech platformok (Robinhood, Revolut) befektetési funkciójától, amelyek nem kérnek kezelési költséget a részvények után. A Wise évente 0,55%-os szolgáltatási díjat szed be a felhasználóktól a befektetett összeg értéke után, és ugyanezen összegre vonatkozóan az alapkezelő, a Blackrock pedig 0,15%-ot számít fel alapkezelési díj formájában.

Ez a Wise első komolyabb lépése a nyári tőzsdére lépés óta. A bejelentés jól jön az Egyesült Királyságnak, amely a Brexit óta folyamatosan keresi a lehetőséget a tőzsdei rendszerének megreformálására, hogy az vonzóbb legyen a techcégek számára is.

A szolgáltatás első körben csak az Egyesült Királyságba lesz elérhető magánfelhasználóknak, dolgoznak azon, hogy üzleti ügyfeleknek és más piacokon is elindítsák a szolgáltatást.

(CNBC)

Címlapkép forrása: Getty Images

Hasonló témákról is szó lesz október 13-ai Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt!
minimálbér
vlagyimir putyin
vlagyimir putyin
maszk
covid koronavírus maszk getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Portfóliókezelő menedzser

Portfóliókezelő menedzser
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
forinteuroarolyambankjegy