felhő technológia
Bank

Őrült tempóban költöznek felhőbe a bankok

Portfolio
A pénzügyi szolgáltatók majdnem fele használ már privát vagy nyílt felhőalapú szolgáltatást, ám 60%-uk nem rendelkezik megfelelő cégen belüli tudással arról, hogy hogy kellene kezelni a technológiát.
A felhő technológia banki használatával, a kiberbiztonsági kockázatokkal kiemelten foglalkozunk október 13-ai Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt!

A Frost & Sullivan kutatása szerint

a pénzügyi intézmények 90%-a fog felhőalapú rendszert használni 2023-ra.

A bankok már így is a legnagyobb felhasználói a hibrid felhős szolgáltatásoknak, 2020-ban 8%-kal nőtt az arányuk a piacon.

A bankok - más vállalatokhoz képest - egyedi követelményeket támasztanak a felhőszolgáltatókkal szemben, hiszen szigorúbb szabályozásoknak kell megfelelniük és fokozottan kell figyelniük az adatbiztonságra. Tovább nehezíti a technológia adaptációját, hogy a bankok gyakran nem rendelkeznek a megfelelő technikai tudással a felhő migráció (adatok, applikációk, IT-folyamatok áthelyezése a felhőbe) végrehajtásához.

A tanulmány szerint a pénzügyi intézeteknél az adatkezelés- és védelem jelentik a legfőbb nehézségeket a felhőinfrastruktúra implementációjakor. A megkérdezett bankok 89%-ánál jelezte az IT szervezet vezetője, hogy a tavalyi évben megnőtt a kibertámadások száma.

A felhőszolgáltatások implementációjában az észak-amerikai és a kanadai cégek járnak az élen, ők a munkafolyamataik 54%-át már sikeres áthelyezték a felhőbe.

(Fintech News)

A felhő technológia banki használatával, a kiberbiztonsági kockázatokkal kiemelten foglalkozunk október 13-ai Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt!

Címlapkép forrása: Getty Images

zöld iroda
infláció piac
FrankfurtiTőzsde
nap
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
N26 bank telefon fintech