Revolut bankkártya
Bank

Nagy dobásra készül a Revolut, részvénykereskedési szolgáltatást indítanak Amerikában

Portfolio
A jelenleg 33 milliárd dollárra értékelt Revolut hamarosan lehetővé teszi a közel díjmentes részvénykereskedelmet az amerikai piacon is. A startup kedden jelentette be, hogy sikerült megszereznie az engedélyét, így már olyan applikációkkal szállhat ringbe, mint a Robinhood illetve a Square.
Hasonló témákról is szó lesz október 13-ai Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt!

A Revolut ma már az egyik legnagyobb fintech egész Európában és jelenleg 16 millió felhasználóval rendelkezik. A fintech eleinte abban segítette az nemzetközi utazókat, hogy elkerülhessék a devizaváltással járó magas díjakat, de később banki, részvény- és kriptokereskedelmi funkciókat is hozzáadtak a szolgáltatáscsomaghoz, így ma már neobankként működik a társaság.

A fintech sikerét látva a befektetők a Revolutot idén júliusban már 33 milliárd dollárra értékelték, olyan szereplőktől szerzett eddig a neobank pénzt, mint a Softbank és a Tiger Global, akik az első globális pénzügyi szuper-applikáció alapjait látják a neobankban. Ehhez viszont először az amerikai piacot kell meghódítania a fintech-csodának.

A vezérigazgató, Nikolay Storonsky elmondta, hogy egy olyan integrált applikációt szeretnének létrehozni, amivel a felhasználók minden pénzügyi tevékenységüket egy helyen intézhetik. Ebbe beletartozik a valutával, kriptopénzekkel, és a részvényekkel való kereskedelem is. Storonsky a Revoluttal többek között olyan, a részvénykereskedelem előtt álló belépési korlátokat szeretne lebontani, mint a minimális számlaösszeg és a bonyolult kereskedési felületek.

A lakossági befektetői üzletág kiépítése fontos terület lesz a Revolutnak, hiszen tavaly óta mintegy 20 millió új befektető jelent meg a piacon. A hullámokat több fintech szereplő is szívesen meglovagolná, a Paypal például tavaly jelentette be, hogy már a csőben van saját részvénykereskedelmi platformja.

A Revolut részvénykereskedelmi platformja, amely lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy ETF-ekkel és az NYSE valamint a Nasdaq tőzsdéken listázott cégek részvényeivel kereskedjenek, jelenleg tesztfázisban van és előreláthatólag pár hónapon belül lesz majd elérhető

A bróker licenc megszerzése 16 hónapig tartott és a Revolut eleinte csak, mint „közvetítő bróker” működhet, és a kereskedelmi tranzakciók elszámolására egy new jersey-i székhelyű fintech, a Drive Wealth szolgáltatására kell támaszkodnia.

A Revolut Európával ellentétben az Egyesült Államokban valószínűleg a Robinhoodnál már ismert payment for orderflow modellben fog működni, amelyben az árjegyzők fizetnek a brókereknek az ajánlatok továbbításáért. Ez a gyakorlat meglehetősen ellentmondásos és a tőzsdefelügyelet jelenleg is vizsgálja a szabályosságát.

A Revolut, miután júliusban sikerült bevonnia 800 millió dollár tőkét, a tőzsdei bevezetést fontolgatja az egyesült királyságbeli és az amerikai piacon.

(CNBC)

Címlapkép forrása: Getty Images

Hasonló témákról is szó lesz október 13-ai Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt!
evergr
bika medve
Living Kassák passage
Jens Stoltenberg Nato védelmi miniszteri találkozó
OTP fiók

Ricardo Kornai-interjú

Nem emlékszem, hogyan jutottam Michael Parkin 1990-ben megjelent Economics tankönyvéhez, de nyilván úgy vettem. A 12...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
OTP fiók