Előfizetői tartalom

55 milliós bírságot kapott az Erste az MNB-től

Portfolio
Az MNB átfogó vizsgálata nyomán összesen 54,7 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az Erste Bankra, a csoporthoz tartozó lakás-takarékpénztárra és jelzálogbankra, egyebek közt vállalatirányítási, hitelkockázati, IT-biztonsági, adatszolgáltatási, hitelkockázat-számítási, értékvesztés-képzési, illetve a betétbiztosítási nyilvántartásra vonatkozó problémák miatt. A feltárt hibák, hiányosságok összességében nem befolyásolják az intézmények megbízható és biztonságos működését - közölte a jegybank.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csoportszintű átfogó vizsgálatot végzett az Erste Bank Hungary Zrt.-nél (Erste Bank), az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt.-nél (Erste Lakás-takarékpénztár) és az Erste Jelzálogbank Zrt.-nél (Erste Jelzálogbank) a 2018. június 5-től a vizsgálat lezárultáig tartó időszakot áttekintve. A jegybank egyebek közt hiányosságokat állapított meg az Erste...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés