Előfizetői tartalom

Berobbant a mesterséges intelligencia a bankokba - Mit tud az AI a pénzintézeteknél?

Portfolio
Az utóbbi időszakban a bankok elkezdték a gyakorlatban is alkalmazni a mesterséges intelligencát több területen, ám az átállás nem megy varázsütésre: megfelelő külső és belső kompeteneciákat kell kiépíteni, az adatvagyont sztenderdizálni, tisztítani kell, és sokszor a bankok örökölt gondolkodásmódja gördít akadályt egy hatékony AI technológia bevezetése elé. Mindez pedig nem csak pénzkérdés: az infrastruktúra, az operáció és a kultúra területén is változásokat követel meg egy AI-megoldás bevezetése. A téma szakértőjével, Pintér Szabolccsal, a modern technológiákkal foglalkozó UpScale ügyvezetőjével, október 13-ai Banking Technology konferenciánk előadójával beszélgettünk minderről.

Banking Technology 2021 Pintér Szabolcs előadónk lesz október 13-ai Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Mitől lett ennyire forró téma a mesterséges intelligencia az utóbbi időben? Sokan vélekednek úgy, hogy az AI már egy elcsépelt téma, mások most látják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés