Előfizetői tartalom

Patai Mihály: új arkhimédészi ponthoz érkezett az MNB

Portfolio
Az NHP Hajrá lezárásával új piacra lép be az MNB: az energiahatékony lakóingatlanok építését és vásárlását támogató Zöld Otthon Programmal most először lakossági hitelügyletek refinanszírozását kezdi meg a magyar jegybank. Nem bocsátkoznak becslésbe arról, mikor merülhet ki a 200 milliárd forintos keretösszeg, hiszen ilyet még nem végeztek. Az NHP eddigi szakaszairól és új programjáról az MNB keddi online sajtótájékoztatóján adtak összefoglalást.

Kapcsolódó cikkünk 2021. 10. 04. Megérkeztek a szuperolcsó zöld lakáshitelek, 2% alatti kamatot is találtunk Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a jegybank online sajtótájékoztatóján elmondta: leltárt tartott ma a Monetáris Tanács az NHP Hajrá program alakulásáról, és rendkívül sikeresnek ítélte meg, 18 hónap alatt ugyanis 62 ezer szerződést kötöttek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés