Előfizetői tartalom

Szuperolcsó lakáshitelek érkeztek: súlyos milliókat bukhatsz, ha nem ezeket választod

Portfolio
Több bank kínálatában is megjelent hétfőn a Zöld Otthon Program legfeljebb 2,5%-os kamatozású lakáshitele, és indul ennek kamattámogatott változata is, a 0%-os zöld CSOK-hitel. A Portfolio számításai szerint 10 millió forint hitelösszegenként előbbivel akár 2-3 millió, utóbbival akár 5-6 millió forintot spórolható meg az átlagos piaci lakáshitelekhez képest a teljes futamidő alatt. A Pénzcentrum kalkulátora alapján megnéztük azt is, mi vár most azokra, akik nem a feltételnek megfelelő lakóingatlanba költöznek.

Mit nyújtanak az új zöld hitelek? A hétfői állapot szerint az alábbi táblázatban szereplő bankok tették közzé eddig az MNB-s refinanszírozással nyújtott zöld hiteleik kondícióit. Mindegyik bank a maximális 2,5%-os kamattal nyújtja a hitelt, leszámítva a Gránit Bankot, amelynél 1,99%-os kamattal érhető el a kölcsön. Ezekhez a hitelekhez az állam még kamattámogatást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés