Előfizetői tartalom

Miről szól a bankokat felforgató trend, a beágyazott bankolás?

Portfolio
Bill Gates mondata – miszerint a bankolást ugyan nem lehet nélkülözni, de a bankokat igen –  még 1994-ben hangzott el. Azóta sok minden a feje tetejére állt a pénzügyi szektorban. Technológiai startupok sora lépett a színre olyan innovatív pénzügyi megoldásokkal, amelyek sok tekintetben felülmúlták a hagyományos banki szolgáltatásokat. A bankok meglátták a lehetőséget a fintech világban és alkalmazkodtak. Ma viszont egy egészen más trend van kialakulóban: vállalatok, fő tevékenységtől függetlenül, megkerülve a bankokat, pénzügyi terméket kínálnak közvetlenül az ügyfeleknek. Vajon tényleg leáldozott a bankoknak és a cégek ügyfélfolyamtába ágyazott pénzügyi megoldások végleg feleslegessé teszik majd őket?

Régi koncepció digitális léptékben Az új trend lényege, hogy egyre több vállalat akar saját szolgáltatásához kapcsolva pénzügyi termékeket is értékesíteni. A vállalatok – az online kereskedőktől, az autógyártókon át, a telekommunikációs cégekig – mind arra törekednek, hogy a pénzügy szolgáltatásokat a saját ökoszisztémájukba illesztve, súrlódásmentessé...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái