Előfizetői tartalom

MNB: jön az azonnali fizetés 2.0!

Portfolio
A tavaly márciusban elindult azonnali fizetési rendszer (AFR) továbbfejlesztésén dolgozik az MNB – derült ki a Portfolio mai Banking Technology 2021 konferenciáján, részleteket azonban egyelőre nem árult el a jegybank igazgatója. Számos aktuális kérdésről, így az AFR-re épülő ökoszisztémákról, a buy now, pay later (BNPL) terjedéséről és a digitális jegybankpénzről is szó esett a kora délutáni panelbeszélgetésen.

Mit látni az elektronikus fizetések piacán és az ökoszisztémák körül? Bartha Lajos (MNB) szerint a tavalyi év nagyon különleges volt, a pandémia miatti visszaesést az azonnali fizetés tavaly márciusi megjelenésének is köszönhetően gyorsan sikerült ledolgozni, és növekszik a piac. Selmeczi-Kovács Zsolt (GIRO) elmondta: a szabályozó folyamatosan gondolkodik azon, mikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés