Előfizetői tartalom

Sok szempontból csalódást okozott a PSD2

Portfolio
A Portfolio Banking Technology III/B panelbeszélgetésén a harmadik feles pénzügyi szolgáltatók részéről Szabó Márton a Koin ügyvezetője, Zádor Balázs a Recash ügyvezetője, banki oldalról Kuhárszki András, az OTP digitális banki fejlesztési igazgatója, szabályozói oldalról pedig Luspay Miklós az MNB főosztályvezetője osztották meg gondolataikat a bizonyos értelemben csalódásként értékelt PSD2 kapcsán.

Mi történt a PSD2 bevezetése óta? Kuhárszki András szerint egyértelműen „eltűnt a rózsaszín köd”, az elvárások nagyok voltak, a kihívás szabályozói oldalról pedig óriási. Az elvileg páneurópainak szánt keretrendszert mindenhol máshogy sikerült implementálni. Az elmúlt két év igazolta a félelmeket, és a bankok részéről óriási beruházás hatása sajnos elmaradt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés