citigroup_shutter
Bank

Nagyot ugrott a Citigroup profitja

Portfolio
Az elemzői konszenzusnál jobb eredményeket közölt bevétel és EPS-soron is a Citigroup, a nagybank a harmadik negyedévben emellett jelentős profitugrásról is beszámolt. A bank részvényeinek árfolyama a nyitás előtti kereskedésben 1,15%-ot erősödik.

A vártnál erősebb számokkal rukkolt elő a Citigroup a harmadik negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében. A bank bevétel soron a várt 16,97 milliárd helyett 17,15 milliárdról, EPS-soron pedig a várt 1,65 dollár helyett 2,15 dollárról jelentett. A harmadik negyedéves bevétel így kis mértékben, de elmaradt az egy évvel korábbi adattól, az egy részvényre jutó nyereség viszont közel 40%-ot ugrott.

citi1

A bank profitja 4,6 milliárd dollár lett, az egy évvel ezelőtti 3,1 milliárd dollárhoz képest ez 48%-os bővülés, ami elsősorban az értékpapír kereskedelmi üzletág kiemelkedő bevételeinek köszönhető.

citi2

A fontosabb számok:

  • Nagyot ment a kötvény- és részvényüzletág, a kereskedési bevétel összesen közel 4,5 milliárd dollárt tett ki a negyedévben. Ezzel a részvénykereskedési üzletág bevételei egy év alatt 40%-os emelkedést mutatnak.
  • A Citi emellett 1,16 milliárd dollárnyi céltartalékot szabadított fel a negyedévben, a hitelportfólió javulásának köszönhetően.
  • A működési költségek 5%-kal 11,5 milliárd dollárra növekedtek egy év alatt, elsősorban a banknál folytatott átszervezési, üzletfejlesztési projektek miatt.

Jane Fraser, a Citigroup vezére a gyorsjelentés számai kapcsán megjegyezte, hogy idén eddig már közel 11 milliárd dollárt juttattak vissza részvényeseiknek osztalékfizetés és részvény-visszavásárlás révén.

A befektetők pozitívan értékelik egyelőre a Citigroup számait, a bank árfolyama a nyitás előtti kereskedésben 1,15%-os erősödést mutat.

citi

Címlapkép: Shutterstock

tanár iskola tanító pedagógus szomorú
euró eurózóna válság
toy shortage

Ricardo Kornai-interjú

Nem emlékszem, hogyan jutottam Michael Parkin 1990-ben megjelent Economics tankönyvéhez, de nyilván úgy vettem. A 12...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
tizezer forint bankjegy