Előfizetői tartalom

Közeledik az UniCredit-egyezség, feldarabolhatják a világ legrégebbi bankját

Portfolio
A Monte Paschi di Siena jó részeit vinné az UniCredit, a rossz részeket pedig megtartaná az olasz állam, mindemellett egy több mint 3 milliárd eurós részvénykibocsátás segítené a tranzakciót – írja a Bloomberg a tárgyalásokra rálátó forrásaira hivatkozva. Az UniCredit az október 28-ai gyorsjelentéséig szeretné tető alá hozni a megállapodást, de még van esély a tárgyalások zátonyra futására is.

Közeledik a megállapodás az UniCredit és az olasz állam között a világ legrégebbi bankjának számító Banca Monte Paschi di Siena privatizációjáról. Továbbra is abban gondolkodnak a felek, hogy a profitábilis és a nem profitábilis részeket különválasztanák: előbbieket vinné az UniCredit, amely így közel 4 millió ügyféllel gazdagodna és jelentősen nőne közép-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés