Előfizetői tartalom

Amikor a pénz és a jószándék találkozik: a hazai bankszektor is csak most ismerkedik a legújabb befektetési őrülettel

Portfolio
Az ESG keretrendszerét már egyre több pénzügyi szereplő kezdi megismerni, lassan, de biztosan terjednek az ESG jelentések a vállalatoknál, és már a befektetési termékek köre is egyre bővülni látszik a hárombetűs szempontoknak megfelelően. Mindeközben máris egy új, szemléletében hasonló, de mégis valamelyest ettől eltérő befektetési stratégia kopog be a hazai piacok ajtaján, amivel a bankok, alapkezelők mégcsak ismerkednek, de a legedukáltabb befektetők már készen állnak, hogy lecsapjanak az ilyen jellegű befektetésekre. Az "Impact Investing" vagyis a társadalmi és környezeti hasznosságú befektetések voltak a középpontban a 2021-es Hungarian Impact Day konferencián, a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete szervezésében.

"Az eladott áruk és szolgáltatások ára mellett, meg kell tudunk becsülni a társadalmi és környezeti hatásait ezeknek a termékeknek. Ma már egyre több cég számára lesz nyilvánvaló, hogy aki hosszú távon a piacon akar maradni, annak vállalnia kell a kibocsátott áruk társadalmi és környezeti hatásait" - mondta el Áder János, a Hungarian Impact Day konferencia kezdetén. A...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái