befektetés kripto üzletember stablecoin
Bank

Gyanús gyakorlatot lepleztek le az egyik nagy stablecoinnál

Portfolio
Az egyik jelentősebb ügyfele számolt be arról, hogy a Tether stablecoinokat hitelezett ki, amihez kriptopénzt – ethereumot és bitcoint - kért fedezetül. A lépéssel újra kétségessé vált, hogy a Tether mennyire tartja be az ígéretét miszerint csak valódi dollárt fogad el a tokeneiért cserébe.

Egy kriptokölcsönző platform, a Celsius Network, kölcsönt vett fel a Tethertől és a szerződésben meghatározottak szerint jól ismert kriptovalutákért, bitcoinért és ethereumért cserébe folyósították neki a USDT-nek nevezett stablecoint.  

A Tether 2014-ben indult el és azóta rengeteg vizsgálatot kapott a nyakába. Az Egyesült Államok szövetségi és állami szabályozói is többször megbüntették a céget, mert az hamis információkat közölt a dollártartalékairól. A több millió dolláros perek azonban mindig csak a tartalékokat vették figyelembe és soha nem a kibocsátási folyamatot.

A Tether ellen jelenleg is fut egy per, amiben azzal vádolják, hogy úgy bocsátott ki USDT-t, hogy nem volt mögötte dollárfedezet. A stablecoin kezelő letagadta a vádakat és egyszerű "pénzszerzési akciónak" minősítette az eljárást. Múlt hónapban a szövetségi bíró váratlanul ejtette a vádak felét.

A stablecoinok olyan kriptovaluták, amiket hagyományos valutákhoz vagy egy árucikkhez, például az aranyhoz kötnek, hogy stabil értékkel rendelkezzenek, és elkerüljék azt az áringadozást, amelyek a bitcoint és más digitális tokeneket a legtöbb kereskedelmi tevékenységeben nem teszik praktikussá. A stablecoin lényege pont az lett volna, a hét évvel ezelőtti indulása előtt, hogy az amerikai dollárral 1:1 arányban fedezett legyen, és stabil értéket tartson fenn.

A Tether tartalékairól közölt adatok szerint tavaly az eszközök 12,6% volt biztosított kölcsön, jelenleg ez 4%. A közlemény nem részletezte, hogy a hiteleket fedezet ellenében bocsátották ki, vagy más ügyfelektől származó dollárokat adtak kölcsön, akik korábban USDT-t vásároltak.

(Financial Times)

Címlapkép forrása: Getty Images

Amerika Kína sakk stockfotó
karácsony utca boltok tömeg
koronavirus vakcina
egyiptom tengerpart nyralas

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
koronavírus karácsony getty stock