Előfizetői tartalom

Jó bőrben a magyar bankszektor, de már gyűlnek a koronavírus utáni viharfelhők

Portfolio
A bankok által a lehető legjobban kezelt koronavírus-válság után olyan kockázatok leselkednek a magyar bankszektorra és ügyfeleire, mint a tartósan megemelkedő infláció, a kamatkörnyezet növekedése, az energiaárak elszállása és a munkaerőhiány, amelyeknek mind-mind jelentős hitelpiaci vonatkozásai vannak. Többek között ezek a kihívások kerültek terítékre a Portfolio mai Budapest Economic Forum című konferenciájának utolsó, bankvezéri panelbeszélgetésében, amelyen összességében egy jó állapotban lévő hazai hitelpiacot mutattak be a résztvevők.

Hogy hatott összességében a koronavírus a bankszektorra? Jelentős céltartalékokat képzett a bankszektor a koronavírus miatt, de úgy tűnik, ennek összege már elég, és eközben a hitelállomány jelentősen, kétszámjegyű mértékben növekszik. A járvány inkább egy-egy szektort érintett, a bankoknál jelentős növekedést látnak idén, és az eredményekre 2021-2022-ben már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés