Előfizetői tartalom

Nagy változás jön a Takarékbank körül: lebontják az integrációs intézményrendszert

Portfolio
Ma tárgyalhatja az Országgyűlés a szövetkezeti hitelintézetek integrációját szabályozó 2013-as törvény módosítását, a kormány javaslata szerint ugyanis a Takarékbank létrejöttének és országos működésének köszönhetően „lebonthatóvá vált a 2013-ban törvényi szabályozással létrehozott atipikus intézményrendszer.” Az Integrációs Szervezet – eddig szavatolótőkeként is funkcionáló - vagyonát a bankholding által kibocsátandó kötvényekbe fogják fektetni, az Integrációs Szervezet megszűnésekor pedig ezek a kötvények a korábbi 136 milliárdos tőkejuttatást adó állam tulajdonába kerülnek „vissza”.

Teljesült a cél Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter jegyzi a törvényjavaslatot, amelynek általános indokolása szerint megállapítható, hogy a szövetkezeti hitelintézetek integrációjának működése mára megszilárdult. 2019. október 31-én 11 takarékszövetkezet és két bank cégjogi egyesülésével A KORÁBBI KÖZEL 120 TAKARÉKSZÖVETKEZETBŐL...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés