Előfizetői tartalom

Fontos könnyítést lengetett be az MNB a fiatal lakásvásárlóknak

Portfolio
Fontos könnyítést lengetett be az MNB a ma kiadott makroprudenciális jelentés publikálásával együtt: az elszálló lakásárak miatt a fiatalabb korosztály első lakáshoz jutásának támogatása érdekében lazíthatnak a hitelfedezeti mutató szabályain. A hitelfedezeti mutató korlátjának 5-10 százalékponttal való esetleges emelése évente akár 20 ezer ügyfél lakáshoz jutását könnyíthetné meg. A jelentésben a hitelezési pályáról, a moratóriumról, a zöld hitelekről is részletes elemzéseket tett közzé a jegybank.

Fontos engedmény jöhet a fiatal lakásvásárlóknak A lakásárak emelkedése miatt a hitelfedezeti mutatóra (HFM) vonatkozó szabályozás által előírt önerő-szükséglet előteremtése problémát jelenthet egyes fogyasztói csoportoknak. Főként a fiatalabb korosztály esetében jellemző az, hogy az önerő előteremtése nehézkesebb számukra. Az MNB vizsgálja, hogy milyen külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés