deutsche_bank
Bank

Szinte hihetetlen: hetedik negyedéve nyereséges a Deutsche Bank

Portfolio
Immár a hetedik egymást követő negyedévben ért el nyereséget a Deutsche Bank. A ma reggel közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentés 6%-os profitnövekedést mutat az egy évvel korábbihoz képest, amivel az elemzői várakozásokat is felülmúlta a legnagyobb német bank, és jó úton halad a szerkezet-átalakítási folyamatban a 2022-es pénzügyi célok teljesülése felé.

2012 óta ez a leghosszabb nyereségességi sorozata a Deutsche Banknak, és bár a befektetési banki üzletág bevételei – sok versenytárssal ellentétben – csökkentek, a társaság vezérigazgatója, Christian Sewing megalapozottan jelenthette ki: teljesíteni fogják 2022-es pénzügyi terveiket.

A nettó kamatbevételek 6%-kal voltak magasabbak a harmadik negyedévben, mint egy évvel korábban, a díj- és jutalékbevételek csaknem 15%-ot emelkedtek.

A nettó profit 329 millió euró volt a harmadik negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 309 millió euróval, és különösen az elemzők által várt 280 millió euróval. A befektetési banki divízió bevételeinek 6%-os csökkenése ezen belül összefügg a bank szerkezet-átalakítási folyamatával, amelyben az általában volatilis eredményt termelő üzletág jelentőségét csökkenteni szeretnék. Az üzletág bevételei így is megfelelhetnek a 2020-as számoknak idén, ami jelentős emelkedést mutatott 2019-hez képest, köszönhetően a felerősödött piaci turbulenciának. A tanácsadói bevételek pedig különösen nagy mértékben, 82%-kal 118 millió euróra emelkedtek, köszönhetően az M&A-piac felpezsdülésének.

A működési költségek mérsékelten, 3,6%-kal emelkedtek a banknál, és a költségkontrollhoz hozzájárulhat az a hír, amiről elsőként kedden a Handelsblatt számolt be: a társasághoz tartozó Deutsche Postbank-fiókok közül 200-at bezárnának, így számukat 550-re csökkentenék. Az egy évvel korábbihoz képest most az is hozzájárult az eredményjavuláshoz, hogy 156 millió euróval kevesebb céltartalékot képzett a bank.

Néhány további részlet a gyorsjelentésből:

  • az egyszeri tételektől tiszított, korrigált adózás előtti eredmény 339%-kal 1,2 milliárd euróra emelkedett,
  • a transzformációs költségek 583 millió euróra rúgtak az egy évvel korábbi 104 millió euróhoz képest,
  • a bank alaptevékenysége 898 millió eurós adózás előtti nyereséget hozott, ami szinte megegyezik az egy évvel korábbival,
  • a nettó bevételek összességében 2%-kal 6,0 milliárd euróra emelkedtek,
  • a hitelállomány 11 milliárd euróval bővült három hónap alatt, a vagyonkezelésben pedig nettó 12 milliárd eurós tőkebeáramlás történt.

Címlapkép: Shutterstock

Frankfurti tőzsde
elektromos auto veszely

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Jön a friss adósságszám és az MNB indokolása