wizzair_8
Bank

Eladásra javasolja a Wizz Air részvényeit a Concorde

Portfolio
Eladásra ajánlja a Wizz Air részvényeit a Concorde elemzője a tegnap publikált elemzésében, a légitársaság negyedéves gyorsjelentése után. A 12 havi célár 40 font, ami 14,3 százalékkal marad el a jelenlegi árfolyamtól.

A Wizz Air nemrég számolt be a 2022-es pénzügyi évének második negyedéves eredményeiről, a gyorsjelentés apropóján a nyereséges nyár után a téli szezon nehézségeire figyelmeztetett a társaság. A Concorde elemzője kiemeli, hogy az 57 millió eurós pozitív üzemi eredmény ellenére a nettó veszteség 2 millió euró volt, ami jelentősen elmaradt a 66 millió euró konszenzustól. 

A jegybevételek az elemző várakozásától 30 millió euróval elmaradtak a gyenge jegyár környezet miatt, miközben a kiegészítő szolgáltatásokból származó értékesítés nagyjából összhangban volt a becsléssel. A működési költségek jelentősen emelkedtek a magasabb olajárak és a dollár erősödése miatt, az elemző szerint ez meglehetősen magas kockázatot jelent, mivel a Wizz júniusban leállította az üzemanyag-kitettség fedezését, és a szeptemberi negyedév végére ezek teljesen kifuthattak - ezt megerősítette a cég, mivel üzemanyag fedezeti pozíciói lejártak. Az operatív profit 57 millió eurót tett ki, szemben a Concorde 105 millió euró várakozásával annak ellenére, hogy egyszeri tételek is segítették a céget a költségek kontrollálásában.

Legfontosabb pozitívumként azt emelte ki az elemzőház, hogy a társaság készpénzállománya továbbra is stabil; a cég likviditása 1,67 milliárd euró volt szeptember 30-án, ami 7 millió euróval több, mint egy negyedévvel korábban. Az elemző szerint a vártnál gyengébb eredmények ugyanakkor fenyegetőek a jövőre nézve,

ráadásul a menedzsment a harmadik pénzügyi negyedévre is profitfigyelmeztetést adott ki.

Az idei év utolsó negyedévére várt 200 millió eurós operatív veszteség mélyen az elemzői konszenzus alatt van.

A Concorde szerint továbbra is az üzemanyagárak változása és az EUR-USD mozgás jelenti a legnagyobb kockázatot. Emellett a következő hetekben jelentős lefelé mutató eredménymódosításra is számít az elemző, tekintettel a menedzsment alacsony várakozásaira. Annak ellenére, hogy jövő februárban 300 millió fontot kell visszafizetni az angol jegybanknak, a társaság várhatóan nagyjából 1,1 milliárdeurós készpénzegyenleggel zárhatja március végén a pénzügyi évet, olvasható az elemzésben.

A Concorde szerint bár a hosszú távú kilátások pozitívak maradtak, tekintettel a több éves kétszámjegyű növekedési profilra, rövid és középtávon bőven akadnak kockázatok. "Az elemzők nagy valószínűséggel lefelé módosíthatják a 2022-es és 2023-as pénzügyi évre vonatkozó becsléseket a gyenge árképzési erőnek, a magasabb költségeknek és a viszonylag alacsony kihasználtságnak köszönhetően" - olvasható a dokumentumban.

Ennek eredményeként továbbra is túlértékelt részvénynek tekinti a Concorde a WizzAir papírját és megismételték az eladási ajánlásunkat és részvényenkénti 40 fontos célárukat, ami

14,3 százalékos leértékelődési potenciált jelent

a jelenlegi árfolyam mellett. Ma eddig 1,4 százalékkal került lejjebb a jegyzés.

wizz
bull
moderna
joe biden
magdalena andersson

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Online előadás
Mire számíthatunk a következő napokban és hetekben?
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
unicredit shutter