Előfizetői tartalom

Már éledezik, de egy darabig még nem forgatja fel a hazai pénzügyeket a nyílt bankolás

Már lassan 3 éve, hogy először meghirdették az indulását, de még csak egy éve kezdett el valós eredményeket felmutatni a második pénzforgalmi irányelvként meghirdetett, a nyílt bankolást zászlójára tűző direktíva, vagy más néven a PSD2. Jelenleg négy harmadik feles szolgáltató és egy banki spinoff szolgáltató rendelkezik PSD2-es engedéllyel, ami a rendelkezés életbe lépése óta eltelt idő tükrében nem túl biztató. A bankok részéről felmerült az akadályozás gyanúja is, amelyet az MNB jelenleg is vizsgál. A háttérben meghúzódó legégetőbb probléma viszont a szabványosított API-rendszer hiánya, ami rendkívül körülményessé teszi az adatkapcsolatok létrehozását.

Global trends in Banking 2021 Hasonló témákról is szó lesz november 18-ai Global Trends in Banking c. online rendezvényünkön. A regisztráció ingyenes! Információ és jelentkezés Egyelőre csak néhány olyan harmadik feles PSD2-szolgáltató van a piacon, amely nem pénzintézetként rendelkezik PSD2-es engedéllyel....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés