Előfizetői tartalom

Nincs eladósodva a magyar lakosság, még óriási hitelfelvételi tartalékaink vannak

Portfolio
Az egész Európai Unióban az ötödik legnagyobb (8%-os tőkearányos) megtérülést érte el tavaly a magyar bankszektor a második legkisebb nem teljesítő hitelkitettség és az egyik legrosszabb költséghatékonyság mellett – mutatta be a héten az MNB Versenyképességi jelentése, amely szerint a nemzetközi összehasonlításban is nagyon alacsony hitelpenetráció és jövedelemarányos háztartási adósságteher miatt jelentős tér van a hitelezés növekedésére.

Gyakorlatilag stagnál Magyarország versenyképessége, a 2020-as 47,4 pont után 47,6 pontot értünk el az MNB Versenyképességi jelentésében – derül ki a szerdán bemutatott dokumentumból. Ezzel az Európai Unióban a 18. helyre kerültünk a jegybank jelentése szerint, amivel egy helyet javítottunk tavalyhoz képest, de csak azért, mert a Brexit miatt az Egyesült Királyság már nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés